top of page

Lancering Brussels'Share #JamesonXBeerstorming

Jameson

In 1780 door John Jameson die de zee achter zich liet als matroos om zijn eigen stokerij in Dublin op te richten. Door de fijnste gerstkorrels en de beste destilleerapparaten te gebruiken ontstond Jameson Whiskey.


Beerstorming

Is een Brusselse microbrouwerij door vader en zoon opgericht sinds 2015 en verwelkomt iedereen om er zijn eigen bier te brouwen met unieke en originele smaken die voor innovatie en creatieviteit zorgen in de Belgische brouwcultuur onder begeleiding van de vakmanschap van de ambachtelijke brouwers. Zo kan je er bij elk bezoek proeven van nieuwe verrassende combinaties, zo proefden wij o.a. ook nog een biertje op basis van chili! Fijn concept en zeker een bezoekje waard!

JamesonXBeerstorming


Wanneer bier, whiskey ontmoet en omgekeerd. Zowel Jameson & Beerstorming zijn innoverend en steeds opzoek naar originele combinaties en smaken die voor creativiteit zorgen. Zo staken deze de koppen bij elkaar om hun ervaring te delen en een uniek ambachtelijk bier te brouwen.

Het Beerstormingteam trok naar Ierland om zich onder te dompelen in de Jameson cultuur en kozen terplaatse de houten whiskey vaten van Jameson uit waar ze het bier in lieten rijpen. De gedeelde kennis en meesterschap zorgden voor een innovatieve en fruitige hopcreatie, Brussels'Share.


Brussels'Share

is het resultaat van de traditionele Brusselse brouwtechnieken gecombineerd met de kennis van Jameson. Door de subtiele toetsen van abrikoos wordt de eerder zure smaak van het bier verzacht. Ervaar gewoon zelf de ervaring en laat je smaakpappillen je met verstomming slaan!


Lanceringevent

Natuurlijk zijn jullie ook benieuwd hoe het event er uit zag. Zelf voelde ik me vereerd dat ik eerst een Bierworkshop mocht meevolgen met enkele journalisten en bloggers. Hier kregen we een deskundige uitleg van de meesterbrouwers hoe de Brussels'Share tot stand is gekomen. We mochten ruiken, voelen en vooral... degusteren!

Daarna trokken we naar het grotere event waar tal van genodigden waren in La Tricoterie voor een hapje en drankje! Ondanks dat het toch de lancering van Brussels'Share was kon je er ook een lekkere cocktail drinken op basis van Jameson Caskmates. Je kon er volksspelen spelen, genieten van een leuk kader en bijpraten met andere liefhebbers van heerlijke dranken! Bedankt FamousRelations, Beerstorming & Jameson voor de uitnodiging! Wij vonden het enorm leerrijk en fantastisch om erbij te mogen zijn!

Grtz!

StefkenOnTour


Links:





Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page