top of page

Weekend Equihen-Plage

Equihen-Plage gelegen, een 100 km voorbij de Belgische kust, in de Franse Opaal kust.

Holdiday Suites

Holiday suites biedt vakantieverblijven op verschillende locaties aan en is gewoon te boeken via internet. Wij kozen als weekendje weg voor een villa met frontaal zicht op zee. Zowel de boeking als inchecken loopt digitaal, zo konden we met een code onze sleutel in een kluisje ophalen en ons verlof starten. Altijd een beetje zenuwachtig of dit wel zal werken, maar daar kan ik geen negatief woord over zeggen. Alles verliep prima!


Onze villa zelf had inderdaad een mooi ver zicht over het domein en zee. We hadden een gezellige leefruimte met keuken, ruim terras met meubilair, 2 toiletten, badkamer en boven nog 2 slaapkamers met extra terras om een frisse neus te halen wanneer je uit je bed stapt. Je komt hier echt tot rust.




Wattedoen?


Véél toeristen kom je hier niet tegen, het is alsof je bij ons in België op de boerenbuiten rondloopt, met als extraatje het mooie uitzicht natuurlijk. Erg rustig, ideaal om een strandwandeling te maken of langs een aangegeven route een wandeling in de duinen te doen die je brengt naar hoge plekjes waar je tot rust kan komen en genieten van magnifieke uitzichten. De wandeling is ongeveer een 5 km lang. een aanrader!


Boulogne-Sur-Mer


Ongeveer 5km gelegen van Equihen plage. Wij waren op zoek naar een restaurant s'avonds en dat kan je moeilijk in Equihen Plage vinden maar In Boulogne Sur Mer wel. Eigenlijk hadden we niet zo een positief gevoel over het dorp. het zag er nogal vuil uit en de inwoners waren tjah... wat raar. Maar toch vonden we een restaurant Tex Mex / Chuck Wagon. Een grill restaurant waar je voor een klein bedrag lekker kan eten. Hamburgers, grill schotels of een halve kip, hier kan je het vinden met heerlijke side dishes. Reserveren is er aan te raden want het restaurant zat ook vol tegenover andere rondom liggende restaurants.


Hardelot


Ongeveer 8 km gegeleven van Equihen Plage. Gezellig kuststadje, met restaurants en bars, erg onderhouden straten en "dijk". Ik kreeg er zowat een Nieuwpoort gevoel bij in het klein. Alle restaurants en bars waren goed bevolkt. gezellig tafelen bij het vallen van de avond. Hier kreeg je wel een meer toeristisch gevoel.


Voor ons was het een zalig weekendje weg, het hoofd even vrij maken van alle werkstress, ons lichaam tot rust laten komen. dus wanneer je op zoek bent naar een heerlijk weekendje of midweek weg dan is dit een aanrader. Hier kan je alles loslaten, zelf de wifi want die was er (helaas) niet in ons vakantiehuisje.






Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page