top of page

Roadtrip Winterberg


Het begon allemaal met een online wedstrijd van Lays chips. Verschillende challenges wisselden elkaar af gedurende een paar weken. Ook de Roadtrippers (de naam van het whatsappgroepje ;)) wonnen een challenge en mochten deelnemen aan de groter finale in Snowworld Zoetermeer.


De prijs hield een roadtrip naar Winterberg in met massa's chips, pretpakket voor onderweg, Go Pro camera, zakgeld, kortom alles om er een geslaagd weekendje van te maken.




De finale wonnen we natuurlijk met zo een competitie beesten in ons team dus na een verkwikkende nachtrust te Zoetermeer mochten we vertrekken richting Winterberg.


4 uur later stonden we in Winterberg, een klein ski oord dichtbij huis volledig bevolkt door Nederlanders. We mochten voor dit weekend verblijven in Hostel Erlebnisberg Kappe




Hostel


Hostel Erlebnisberg Kappe is een oud schoolgebouw omgevormd tot hostel, erg basic en je hebt het gevoel dat je op internaat verblijft gedurende het weekend. Douche & toiletruimtes op de gang, stapelbedden, kramakkelig tafeltje en zelf te dekken bedden. Soit het is maar voor een weekend en wij hadden het geluk dat we een "luxe" kamer kregen met toilet en douche op de kamer! Ontbijt was basic maar voldoende. het avondmaal dat inbegrepen zat tjah... het was eten en vulde en daarmee is alles ook gezegd.

Over de receptioniste alleen maar lof, wij hadden autopech en deze heeft een ruime tijd aan ons besteed om de goedkoopste en makkelijkste pechverhelping op te trommelen!


Ski oord


erg cosy skigebied, totaal aan 50 km skipistes, rodelpistes. Ideaal voor een weekendje winterpret. Het skiën is niet direct aan ons besteed maar hebben erg genoten van een namiddag met de slee op de daar voorziene pistes! Ook het feit dat je kan wandelen in zo een magisch wit wonderland doet je volledig tot rust komen!


Apres Ski


Niet tegenstaande dat we niet zo fan zijn van skiën, zijn we grote fan van apres ski! Je zou al snel verwachten dat zo een klein gebied geen leuke apres ski bars heeft maar niets is minder waar. wij trokken naar "Den Brabander"



10 minuten voor openingstijd staat er al een kleine wachtrij, 10 minun na openingstijd is "Den Brabander" al goed gevuld, Leuke apres ski hits, Nederlandse schlagers, Ambiance tot en met! Die Hollanders weten duidelijk wat feesten is! het bonnetjes systeem werkt ook erg vlot en het voordeel is dat je niet gebruikte bonnetjes terug kan inwisselen voor centjes.


Terugreis


1 tip: vertrek vroeg of erg laat om terug huiswaarts te keren. Wij hebben toen meer dan 1u30 gedaan in file op 20km.


Handige links



Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page