top of page

Winters Blankenberge

Blankenberge, één van de belangrijkste badplaatsen aan de Vlaamse kust. In de zomer kan je er soms over de "koppen" lopen van 1000-den toeristen. De opkomst van de beachbars hebben dan ook Blankenberge een aantrekkelijke look gegeven en is iets meer van zijn stigma "marginaal" verlost.


Weekendje weg

Krokusverlof, net carnaval Aalst achter de rug, wij dus nood aan een rustig uitwaai weekendje aan zee. We hadden nog een Bongobon Gastronomisch weekend in de kast die we gekregen hadden voor een verjaardag. Altijd een fijn cadeau. het is een aangename verplichting om eens een activiteit te plannen met je partner of een vriend(in) of kortom even tijd te maken voor jezelf.



Blankenberge Blankenberge wondermooie stad... Ik wou pas dat ik in de zomer gekomen had...


Wat ons enorm verbaasde, was het aantal toeristen tijdens het weekend van de krokusvakantie. Overdag kwam je wel wat mensen tegen, maar s'avonds tijdens onze avondwandeling kwamen we amper iemand tegen. de dijk en restaurants lagen er verlaten bij, je kon het bijna met een spookstad vergelijken zeker als je het bekijkt tegenover het drukke zomerseizoen. Dus zin in wat gezellige drukte dan toch beter wat later op het jaar langs komen. Maar wie net zoals ons op zoek was naar wat rust was het de ideale uitstap.


Hotel Saint Sauveur




Het hotel Saint Sauveur**** was een aanrader.

Vriendelijk onthaal, nette design kamer, de ligging was optimaal, een pluspunt was de kleine wellness (zwembad & Sauna).



Aangezien wij een Bongo met Gastronomische maaltijd inbegrepen hadden werd er automatisch een tafeltje vrijgehouden in het restaurant Starkcx van het hotel. Daar konden we genieten van een kleine verzorgde menu. Wat vooral aangenaam was om niet op zoek te moeten gaan in een rustige stad naar een restaurant die open was en waar je toch niet alleen als klant vertoefde.


Het ontbijt vond ook plaats in het restaurant en ik zou het zeker beschrijven als een royaal ontbijt! van cava tot fruitsap, van kaasbuffet tot croissant. Spek naar ieders bek dus. :)


Hotel Saint Sauveur is dus zeker wat ons betreft een aanrader! Al zou ik eerder dichter bij/of tijdens het hoog seizoen langsgaan om te kunnen genieten van iets meer activiteiten rondom! Maar uitgerust kwamen we zeker terug!




*Stef*


Handige Sites:


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page